AM MOPED KLASS 1

 AM - Moped klass 1

(längst ner på sidan finns info om snöskoter-utbildning)

Körkortsbehörigheten AM ger rätt att köra moped klass I (EU-moped) som är konstruerade för en hastighet av 45 km/timmen.
Du får börja din utbildning när du är 14 år 9 mån förutsatt att du har körkortstillstånd.
Du får inte övningsköra privat!
Utbildningen är på minst 12 timmar och är obligatorisk.
Dessa datum har vi AM-utbildning (lärarledd teori) via webben som startar. Utbildningen pågår både lördag och söndag helgen EFTER dessa upptaktsmöten, så se till att inte ha något annat bokat den helgen!

Upptaktsmöte    20 mars 2021 

Upptaktsmöte   17 april  2021 

Boka dig Online längre ner på sidan eller mejla oss info@trafikutbildarna-arvidsjaur.com

 

Så här går det till hos oss:

All vår teoriundervisning gällande AM är webb-baserat, då vi kopplar upp oss via webbverkyget ZOOM. Du måste alltså ha tillgång till dator (helst) eller större sort av surfplatta. Vi skickar en länk till den mejladress du uppgett till oss så du kommer in i mötet!

 1. Vi startar med ett Upptaktsmöte 1 vecka innan utbildningen startar där vi kollar att tekniken fungerar (ZOOM). Du måste ha tillgång till giltig ID-handling (som du ska mejla eller SMSà till oss under mötets gång)
 2. 1 v efter upptakten har vi sedan teoriundervisning både lördag och söndag mellan kl. 10-15 (kan bli längre så sätt av hela den helgen till att börja med teorin)
 3. Innan vi är klara med teorin på söndagen alt när årstiden/vädret tillåter, bokar vi in körning till dig som består av 1,5 tim manöverbana och 2,5 tim i trafik.
 4. Du ska uppnå de mål vi satt upp vad gäller teoripluggande innan du gör ditt kunskapsprov på Trafikverket. (tänk på att AM-körkort kan liknas med att ta ett bilkörkort när det gäller teorin, så du måste plugga mycket hårt på egen hand)
 5. När körning och teoripluggandet är klart gör du ditt kunskapsprov på Trafikverket, som vi bokar till dig!
 6. När ditt teoriprov är godkänt kommer du efter ca 1 vecka att få ditt körkort!
 • giltigt körkortstillstånd krävs (ansök på www.transportstyrelsen.se)
 • giltig legitimation krävs (ha koll på utgångsdatum)
 • i utbildningen ingår 8 tim lärarledd teoriundervisning och Mycket självstudier med våra körkortsfrågor via www.elevcentralen.se eller appen Körkort nu med elevcentralen
 • i utbildningen ingår 4 tim körning (1,5 tim på manöverbana & 2,5 tim i trafik). Skulle din lärare anse att du behöver mer körning så kommer det till trafiklektioner utöver dessa.
 • när vi anser att du är klar bokar vi kunskapsprovet till dig och det gör du på Trafikverket. När du är godkänd på detta kommer ditt körkort inom ca 1 vecka.

 

För att få ett AM-körkort finns det sex krav du behöver uppfylla:

 1. Du har körkortstillstånd.
 2. Du är permanent bosatt i Sverige eller har studerat här i minst sex månader.
 3. Du har gått en utbildning hos en behörig utbildare.
 4. Du har fyllt 15 år.
 5. Du har gjort ett godkänt kunskapsprov.
 6. Du har inget körkort som är utfärdat i någon annan stat inom EES-området. Ett sådant körkort går däremot att byta ut mot ett svenskt.

För FRÅGOR info@trafikutbildarna-arvidsjaur.com

am2