Personbil B

Bli Trafikskolekund eller vara Privatist?

Gör ditt val NU !

 

 

Detta innebär det att vara:

Trafikskolekund!

Väljer du **Bli Trafikskolekund** så köper du tjänsten under respektive behörighet. Detta innebär att vi tar ansvar för dig & din utbildning.  Du har rätt till 60 min gratis teorilektion (värde 900 kr). Vi hjälper dig bedöma antal trafiklektioner du kan tänkas behöva. Vi hjälper dig med bokning av det vi anser att du behöver och i "rätt tid" i din körkortsutbildning. Du får snabba svar på sms/mejl "i princip dygnet runt". Du har fri fika från vårt fikabord. Du har möjlighet att hyra våra fordon under körprov.. Vi tar helt enkelt hand om hela dig och din körkortsresa. (Mer om innehållet läser du under respektive behörighet).

Detta innebär det att vara:

Privatist!

-- Väljer du att vara Privatist så tar din privata handledare alternativt du själv, ansvar för din körkortsresa. Du bokar dig på det du själv önskar hos oss. Du väljer själv vad dina lektioner ska innehålla (om du föredrar det). Du har inte rätt till 60 min gratis teori (värde 900 kr). Du har inte tillgång till fri fika på trafikskolan. Du kan få vänta på sms och mejl-svar då *Trafikskolekunder* alltid går först. Du bokar på egen hand dina prov på Trafikverket. Du använder Trafikverkets fordon (alltså inte våra fordon) när du själv har bokat ditt körprov. Vi blandar oss inte i dina bokningar av lektioner/kunskapsprov/körprov utan det sköter du och din privata handledare själva.

Så gör ditt val nu direkt så vi kan hjälpa dig på bästa sätt!

____________________________________________________________

Teoridelen (oavsett vilket av ovanstående alternativ du väljer)

Vi använder oss av STR`s app Körkortsboken som du kan hitta här : https://shop.korkort.nu/produkt-kategori/appar/

Har vi inte tipsat dig om vilket abonnemang av Körkortsboken du ska använda dig av så väljer du själv vilket du vill ha.

____________________________

Att ha körkort innebär en otrolig frihet. Du har större möjlighet att bestämma över hur du ska resa men för att få körkort ställs det stora krav på dig. Kraven ställs för att vi alla ska veta att de som vistas på vägarna är riskmedvetna, självtänkande förare som vi vågar möta på vägarna och som har fått en bra utbildning tillsammans med mycket mängdträning. Vi vill att du efter varje resa du gör ska komma hem säkert!

Titta gärna på STR`s Körkortspoddar:

Dags att ta körkort-hur börjar man?

Vad kostar ett körkort?

Automat eller mauell-vilket ska jag välja+

Plugga teori-så lär du dig bäst (och klarar provet)

____________________________

Krav vi har på dig för att vi ska kunna utbilda dig är:

Vi utbildar endast på svenska eller engelska. Du måste därför kunna något av språken. Det krävs att du lägst avslutat SFI kurs D. Känner läraren att språkkunskaperna är för låga kommer vi att rekommendera dig att öva språket mer innan utbildningen fortsätter. Detta är för din och våran säkerhet i bilen. Du ska kunna diskutera både med oss i bilen (tvåvägskommunikation) och tillsammans med andra elever (tvåvägskommunikation) på tex. Riskutbildningarna.

____________________________

Nu vet du våra krav samt har möjligheten att välja om du vill bli trafikskolekund eller vara privatist. Vill du bli trafikskolekund så köper du tjänsten på vår E-handel eller pratar med oss i receptionen.

Boka gärna din första lektion här nedanför i vår bokningskalender men se till att du har körkortstillståndet giltigt först!

Hjärtligt välkommen till oss !

 

Vill du börja plugga teori så köper du innehållet KÖRA BIL

Vill du Planera hela din utbildning eller del av den? Klicka här och läs mer: https://www.trafikutbildarna-arvidsjaur.com/utbildningar/intensivutbildning-b/

 

För att Vi ska boka dina prov via oss är att du är färdigutbildad dvs. vi har godkänt dig på samtliga 15 moment i körningen  (att övningsköra med privat handledare kan ge färre trafiklektioner hos oss) , samt att du har pluggat teori i vårt digitala studiematerial . Hur snabbt du når dessa mål beror alltid på hur mycket du pluggar själv och hur mycket du kör hemma och hos oss. Det finns absolut inga genvägar för att bli en säker förare.

Viktigt att veta:

Ska du övningsköra med privat handledare hemma måste ni båda ha en giltig introduktionsutbildning. Din handledare måste också Ansöka om att få bli handledare till dig

 

Vi bokar inte prov till elever som inte genomgår utbildningen tillsammans med oss. När vi kört några lektioner med dig kan vi lägga upp en plan för din fortsatta utbildning.

Vi lånar inte ut våra övningsbilar till privat bokade körprov.

Våra trafiklektioner är 60 min långa, så jämför du priser med en trafikskola som har 40 min-lektioner skulle vårt pris vara 680 kr/40 min.

Våra bilar behövs till de elever som har accepterat och följer vårt utbildningsförslag och som vi har bokat provet till. Bokar du ditt prov privat så har du bokat ditt prov med Trafikverkets bil och får alltså INTE låna vår bil. Du har alltid rätt att boka ditt förarprov privat och då är det din privata handledare som tar beslutet och garanterar att du är färdig för prov.

Ditt privata prov kan du boka här: BOKA PROV

Nedan följer våra tankar om körkortstagande:

Det finns ingen genväg till körkortet!

NOLLVISIONEN  är en av anledningarna till de krav som finns för att du ska få ta körkort, samt att den du övningskör med (privat handledare eller trafiklärare på Trafikskola) ska med handen på hjärtat, ärligt kunna säga: DIG vågar jag möta i trafiken.  (Jag vågar sätta mig i baksätet och läsa en tidning utan koll på omgivning eller dig).  Vi på Trafikutbildarna är rädda om DIG och oss själva och vill inte för allt tjat i världen släppa dig ut på vägarna innan du är klar och redo för det!

 

Det finns sex stycken krav som du måste uppfylla för att få ditt körkort

(några av dessa redan innan du börjar med din körkortsutbildning:

  1. Du har körkortstillstånd. www.transportstyrelsen.se
  2. Du är permanent bosatt i Sverige eller har studerat här i minst sex månader.
  3. Du har fyllt 18 år.
  4. Du har genomgått Riskutbildningarna 1 och 2  Du har avlagt godkänt förarprov. Läs mer på www.transportstyrelsen.se
  5. Du har inget körkort som är utfärdat i någon annan stat inom EES-området (Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Grekland, Irland, Island, Italien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Tjeckien, Tyskland, Ungern, Österrike). Ett sådant körkort går däremot att byta ut mot ett svenskt.

I samband med förarprovet ska Du intyga:

  • att du är permanent bosatt i Sverige eller har studerat här i minst sex månader
  • att du inte redan har ett körkort utfärdat i en annan EES-stat.
  • visa upp giltig legitimation

Har du frågor är du välkommen att ringa oss 0960-130 34 eller mejla: info@trafikutbildarna-arvidsjaur.com