Personbil B

 

Ta körkort för personbil (behörighet B)

Steg för steg - att ta körkort

¤ Ditt kunskapsprov måste vara godkänt innan du får göra ditt körprov. Är ditt kunskapsprov inte godkänt 24 tim innan du ska ha ditt körprov måste du själv avboka ditt körprov. Om du inte avbokar ditt körprov kommer du ändå att få betala för det till Trafikverket 800 kr.

Att ha körkort innebär en otrolig frihet. Du har större möjlighet att bestämma över hur du ska resa men för att få körkort ställs det stora krav på dig. Kraven ställs för att vi alla ska veta att de som vistas på vägarna är riskmedvetna, självtänkande förare som vi vågar möta på vägarna och som har fått en bra utbildning och mycket mängdträning.

Samtliga elever betalar en Startavgift på 900 kr vid inskrivning hos oss. Vad startavgiften innehåller kan du läsa i prislistan.

Krav vi har på dig för att vi ska kunna utbilda dig är:

Du ska kunna bra svenska eller engelska. Vi utbildar endast på dessa 2 språk. För att påbörja utbildningen hos oss krävs att du lägst avslutat SFI kurs D. Känner läraren att språkkunskaperna är för låga kommer vi att rekommendera dig att öva språket mer innan utbildningen fortsätter. Detta är för vår och er säkerhet i bilen. Du ska kunna diskutera både med oss i bilen (tvåvägskommunikation) och tillsammans med andra elever (tvåvägskommunikation) på tex. Riskutbildningarna.

Hitta lediga tider i vår bokningskalender nedan och boka in dig (oavsett om du redan är inskriven eller ej)

 

Vill du börja plugga teori så köper du innehållet KÖRA BIL

Vill du Planera hela din utbildning eller del av den? Klicka här och läs mer: https://www.trafikutbildarna-arvidsjaur.com/utbildningar/intensivutbildning-b/

 

För att Vi ska boka dina prov via oss är att du är färdigutbildad dvs. vi har godkänt dig på samtliga 15 moment i körningen  (att övningsköra med privat handledare kan ge färre trafiklektioner hos oss) , samt att du har pluggat teori i vårt digitala studiematerial . Hur snabbt du når dessa mål beror alltid på hur mycket du pluggar själv och hur mycket du kör hemma och hos oss. Det finns absolut inga genvägar för att bli en säker förare.

Viktigt att veta:

Ska du övningsköra med privat handledare hemma måste ni båda ha en giltig introduktionsutbildning. Din handledare måste också Ansöka om att få bli handledare till dig

 

Vi bokar inte prov till elever som inte genomgår utbildningen tillsammans med oss. När vi kört några lektioner med dig kan vi lägga upp en plan för din fortsatta utbildning.

Vi lånar inte ut våra övningsbilar till privat bokade körprov.

Våra trafiklektioner är 60 min långa, så jämför du priser med en trafikskola som har 40 min-lektioner skulle vårt pris vara 680 kr/40 min.

Våra bilar behövs till de elever som har accepterat och följer vårt utbildningsförslag och som vi har bokat provet till. Bokar du ditt prov privat så har du bokat ditt prov med Trafikverkets bil och får alltså INTE låna vår bil. Du har alltid rätt att boka ditt förarprov privat och då är det din privata handledare som tar beslutet och garanterar att du är färdig för prov.

Ditt privata prov kan du boka här: BOKA PROV

Nedan följer våra tankar om körkortstagande:

Det finns ingen genväg till körkortet!

NOLLVISIONEN  är en av anledningarna till de krav som finns för att du ska få ta körkort, samt att den du övningskör med (privat handledare eller trafiklärare på Trafikskola) ska med handen på hjärtat, ärligt kunna säga: DIG vågar jag möta i trafiken.  (Jag vågar sätta mig i baksätet och läsa en tidning utan koll på omgivning eller dig).  Vi på Trafikutbildarna är rädda om DIG och oss själva och vill inte för allt tjat i världen släppa dig ut på vägarna innan du är klar och redo för det!

 

Det finns sex stycken krav som du måste uppfylla för att få ditt körkort

(några av dessa redan innan du börjar med din körkortsutbildning:

  1. Du har körkortstillstånd. www.transportstyrelsen.se
  2. Du är permanent bosatt i Sverige eller har studerat här i minst sex månader.
  3. Du har fyllt 18 år.
  4. Du har genomgått Riskutbildningarna 1 och 2  Du har avlagt godkänt förarprov. Läs mer på www.transportstyrelsen.se
  5. Du har inget körkort som är utfärdat i någon annan stat inom EES-området (Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Grekland, Irland, Island, Italien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Tjeckien, Tyskland, Ungern, Österrike). Ett sådant körkort går däremot att byta ut mot ett svenskt.

I samband med förarprovet ska Du intyga:

  • att du är permanent bosatt i Sverige eller har studerat här i minst sex månader
  • att du inte redan har ett körkort utfärdat i en annan EES-stat.
  • visa upp giltig legitimation

Har du frågor är du välkommen att ringa oss 0960-130 34 eller mejla: info@trafikutbildarna-arvidsjaur.com