Personbil B

TEORIKURSER VIA WEBBEN (ZOOM) OCH ANPASSAD UNDERVISNING-LÄS UNDER FLIKEN TEORI

¤ Ditt kunskapsprov måste vara godkänt innan du får göra ditt körprov.     Är ditt kunskapsprov inte godkänt 24 tim innan du ska ha ditt körprov   måste du själv avboka ditt körprov. Om du inte avbokar ditt körprov   kommer du att få betala för det till Trafikverket 800 kr.

Läs mer om detta här

 

Ta körkort för personbil (behörighet B)

Steg för steg - att ta körkort

Att ha körkort innebär en otrolig frihet. Du har större möjlighet att bestämma över hur du ska resa. För att få körkort ställs det stora krav på dig. Detta görs för att vi alla ska veta att de som vistas på vägarna är riskmedvetna personer som vi vågar möta på vägarna.

Krav vi har på dig för att vi ska kunna utbilda dig är:

Du ska kunna bra svenska eller engelska. Vi utbildar endast på dessa 2 språk. För att påbörja utbildningen hos oss krävs att du lägst avslutat SFI kurs D. Känner läraren att språkkunskaperna är för låga kommer vi att rekommendera dig att öva språket mer innan utbildningen fortsätter. Detta är för vår och er säkerhet i bilen. Du ska kunna diskutera både med oss i bilen (tvåvägskommunikation) och tillsammans med andra elever (tvåvägskommunikation) på tex. Riskutbildningarna.

Ladda ner appen Körkort nu med elevcentralen

Vill du skriva in dig och få tillgång till vår bokningstjänst, där du kan boka trafiklektioner/ teorilektioner själv hemifrån så hör du av dig till oss!

Vill du Planera hela din utbildning eller del av den? Klicka här och läs mer: https://www.trafikutbildarna-arvidsjaur.com/utbildningar/intensivutbildning-b/

Vill du börja plugga teori innan du kommer och kör hos oss, klicka på länkarna nedan

Allt i ett digitalt (bok, körkortsfrågor mm)

Trafikens grunder o köra bil (böcker i pappersform)

Körkortsfrågor

Kravet VI på Trafikutbildarna har för att Vi ska boka ditt prov via oss är att du är färdigutbildad dvs. Vi har godkänt dig på samtliga 15 moment i körningen och att Du har kört de trafiklektioner som krävs för att uppnå detta (att övningsköra med privat handledare kan ge färre trafiklektioner hos oss) , samt att du har pluggat teori i vårt digitala studiematerial via internet och nått de Mål vi har satt upp, även vad gäller den teoretiska delen. Fråga oss gärna vad de målen är. Hur snabbt du når dessa mål beror alltid på hur mycket du pluggar själv och hur mycket du kör hemma och hos oss. Det finns absolut inga genvägar för att bli en säker förare.

Viktigt att veta:

Ska du övningsköra med privat handledare hemma måste ni båda ha en giltig introduktionsutbildning Boka här. Din handledare måste också Ansöka om att få bli handledare till dig

Vi bokar inte prov till elever som inte genomgår utbildningen tillsammans med oss. När vi kört några lektioner med dig kan vi lägga upp en plan för din fortsatta utbildning mot ditt körkortstagande.

Vi lånar inte ut våra övningsbilar till privata prov.

Våra bilar behövs till de elever som har accepterat och följer vårt utbildningsförslag och som vi har bokat provet till. Bokar du ditt prov privat så har du bokat ditt prov med Trafikverkets bil och får alltså INTE låna vår bil. Du har alltid rätt att boka ditt förarprov privat och då är det din privata handledare som tar beslutet och garanterar att du är färdig för prov.

Ditt privata prov kan du boka här: BOKA PROV

GRUPPLEKTIONER! (körs ej just nu med anledning av Corona)

Vi kör grupplektioner för er som ligger ungefär på samma kunskapsnivå, där ni då både ser på vad "kompisen" gör samt övar själva och "kompisen" ser o lär av er. Grupplektioner Säkerhetskontroll ligger ute för bokning på Körkort nu med elevcentralen så det är bara att boka sig. Resterande Grupplektioner pratar du med oss i receptionen om så hjälper vi dig boka in dig/er. Ta gärna med en kompis om ni vill köra tillsammans.

Nedan följer våra tankar om körkortstagande:

Det finns ingen genväg till körkortet!

Det finns en "snabbare väg" för att ta körkort och det är att man pluggar massor med teori och övningskör massor hemma eller på Trafikskola eller varför inte båda delarna.

NOLLVISIONEN  är en av anledningarna till alla krav som finns för att du ska få ta körkort och den andra är att den du övningskör med (privat handledare eller trafiklärare på Trafikskola) ska med handen på hjärtat, ärligt kunna säga: DIG vågar jag möta i trafiken.  Jag vågar sätta mig i baksätet och läsa en tidning utan koll på omgivning eller dig.  Vi på Trafikutbildarna är rädda om DIG och oss själva och vill inte för allt tjat i världen släppa dig ut på vägarna innan du är klar och redo för det!

Låter det hårt?  Ja, det är hårt att ta körkort.
Kämpa är det som gäller, precis som vid alla övriga studier.

Vill du kämpa ihop med oss, så är du välkommen så leder vi in dig på rätt väg, utan genvägar

Det finns sex stycken krav som du måste uppfylla för att få ditt körkort

(några av dessa redan innan du börjar med din körkortsutbildning:

  1. Du har körkortstillstånd. www.transportstyrelsen.se
  2. Du är permanent bosatt i Sverige eller har studerat här i minst sex månader.
  3. Du har fyllt 18 år.
  4. Du har genomgått Riskutbildningarna 1 och 2  Du har avlagt godkänt förarprov. Läs mer på www.transportstyrelsen.se
  5. Du har inget körkort som är utfärdat i någon annan stat inom EES-området (Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Grekland, Irland, Island, Italien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Tjeckien, Tyskland, Ungern, Österrike). Ett sådant körkort går däremot att byta ut mot ett svenskt.

I samband med förarprovet ska Du intyga:

  • att du är permanent bosatt i Sverige eller har studerat här i minst sex månader
  • att du inte redan har ett körkort utfärdat i en annan EES-stat.
  • visa upp giltig legitimation

Har du frågor är du välkommen att ringa oss 0960-130 34 eller mejla: info@trafikutbildarna-arvidsjaur.com