Intensivutbildning B

 INTENSIVUTBILDNING

(MYCKET GODA FÖRKUNSKAPER KRÄVS) 

Längst ner på sidan kan du läsa om Planerad utbildning ifall du inte uppfyller alla krav för intensivutbildning.

Nedanstående krav måste uppfyllas innan bokning av intensivutbildning:

  • DU MÅSTE HA KÖRT MYCKET BIL INNAN DU ANMÄLER DIG!
  • Du måste ha körkortstillstånd Ansök här
  • Du måste ha giltig ID-handling
  • Du måste vara helt frisk!
  • Du måste kunna mycket bra svenska eller engelska . Vi kräver att du lägst avslutat SFI kurs D (om ditt modersmål inte är svenska eller engelska)!
  • Du måste ha tid att vara hos oss 2,5 vecka på heltid
  • Du ska ha läst hela denna sidas information innan du anmäler dig!

Längre ner på sidan står hur du anmäler dig!

_________________________________________________________

INTENSIVUTBILDNING STARTAR År 2021 

Måndagar kl. 10.00:

Lediga startdatum , se nedan

25 oktober

15 november

6 december

INTENSIVUTBILDNING STARTAR År 2022 

Måndagar kl. 10.00:

10 januari

31 januari

 

_______________________________________________________

KURSENS LÄNGD:

2,5  vecka

BOENDE

Vi har ett avtal med Vandrarhemmet Silver Cross till en kostnad av 225 kr/natt.  Detta boende bokar du själv. . Tel. 070-644 28 62

Vi har också avtal med Camp Gielas där du bor i en stuga 500kr/natt (är ni flera som kommer tillsammans så delar ni på den summan). Detta alternativ bokar vi till dig om du säger till oss vid bokning av intensivutbildningen.

Du kan också ringa 070-627 06 64 där finns lägenheter/rum att hyra. Priser kommer du överens med Per Johansson om när du ringer.

INTENSIVUTBILDNING Så går det till hos oss:

Vi bokar allt som du inte redan är godkänd på dvs. trafiklektioner, riskutbildningar OCH ditt kunskapsprov o körprov på Trafikverket.

Du som har möjlighet att komma till oss för en Testlektion bör göra det. Då bedömer vi om du är redo för en intensivutbildning.  Antal trafiklektioner och ev. teorilektioner är individuellt och därmed blir priset varierande.

Om du inte kan komma till oss för Testlektion, bokar vi alltid 30 trafiklektioner till dig. Din Trafiklärare bedömer under tiden du är hos oss om lektioner ska tas bort eller läggas till.

Kostnad för din intensivutbildning är Max: 26.450 kr. Ska lektioner tas bort eller om du redan gjort riskutbildningar så dras respektive summor av från det priset. Känner din trafiklärare att du inte kan klara dig på de lektioner du har så kommunicerar vi detta med dig och planerar om ditt körkortstagande tillsammans med dig.

KÖRKORTSTEORI

Du varvar körningar med självstudier. Under corona-tider pluggar du teori på ditt boende, inte på Trafikskolan!

LÄS OCH SKRIVSVÅRIGHETER

Om du har läs och skrivsvårigheter så kan det vara bra för dig att få ditt kunskapsprov med förlängd provtid eller muntligt prov. Den Ansökan måste då göras och vara godkänd innan du bokar dig på intensivutbildningen. Prata med oss om detta innan du anmäler dig!

KÖRNING

Du har varierande antal trafiklektioner varje dag (ca 1-5 lekt).

BETALNING / AVBOKNING

Här kan du se priserna som gäller hos oss: PRISER

Omedelbart vid bokning av vår intensivutbildning har du köpt vår app Körkort nu med elevcentralen(dvs det digitala läromedlet vi har) och får direkt tillgång till det.

Vid ev. avbokning kommer du att få en faktura på de 2500 kr som appen kostar, oavsett om du använt det eller ej och oavsett när du avbokar.

Du kommer också direkt vid bokning av din utbildning att få en faktura på förskottet på 15,300 kr (som är kostnaden för 20 st trafiklektioner samt appen Körkort nu med elevcentralen). Förskottet ska vara betald senast 1 vecka innan utbildningens start. Förskottet är bara en garanti för oss och oftast inte en betalning för hela din utbildning.

Resterande utöver förskottet betalar du alt. får tillbaka medan du är här hos oss, senast dagen innan ditt körprov.

OBS! Om du efter påbörjad utbildning av ogiltig anledning, väljer att avboka resten av utbildningen betalar du för hela din utbildning och allt vi bokat till dig då du tackade ja till utbildningen och godtog våra krav!

TRAFIKVERKETS AVGIFTER

Avgifter från Trafikverket/Transportstyrelsen ingår ej i våra kostnader utan dessa betalar du via deras betaltjänst här: Trafikverket betalning. (325 kr för kunskapsprov och 800 kr för körprov + avgifter för fotografering och tillverkning av körkortet)

Är du under 18 år vid BOKNINGSTILLFÄLLET av ditt prov måste du betala Trafikverkets avgifter senast 25 tim innan prov, annars avbokar Trafikverket ditt prov!

 

PLANERAD UTBILDNING 

(INGA GRUNDKUNSKAPER KRÄVS)

Vi bokar in din utbildning efter ditt och vårt "schema" så det passar dig och oss. Du kan alltså gå en planerad utbildning under din skoltid eller när du jobbar. Dock blir det på längre tid än en intensivutbildning och det är bara bra för att du ska hinna ta in all kunskap. Du skickar ditt schema eller önskemål till oss och vi bokar in dig utefter det.

Dessa krav måste uppfyllas om du vill boka dig på Planerad utbildning:

Du måste vara helt frisk!

Du måste kunna mycket bra svenska eller engelska

Du måste ha tid att köra de tider vi planerar in till dig

Du ska ha läst hela denna sidas information innan du anmäler dig!

Du måste ha giltig ID-handling

Du måste ha giltigt körkortstillstånd

_________________________________________________________

Vid planerad utbildning bokar vi in det du och vi kommer överens om trafiklektioner och ev riskutbildningar. Kunskapsprov och körprov bokar vi till dig i samråd med dig. Har du lätt för bilkörning, så kan det ändå vara möjligt att förarprovet sker i slutet av din utbildning. Har du lite svårare för bilkörning kanske vi bokar in fler trafiklektioner innan du är mogen för förarprovet och du får eventuellt återkomma till oss för vidare utbildning tills du är redo för ett prov.

__________________________________________________________

För att boka dig på Planerad utbildning, ringer du oss under våra öppettider