Intensivutbildning B

Funderingar på intensivutbildning?

Läs texten med fet stil innan du anmäler dig, tack!

Angående Corona:

OBS! Du får INTE ha ont i halsen, snuva, feber eller andra symtom.

Nedanstående krav måste också uppfyllas:

Du MÅSTE kunna mycket bra svenska eller engelska för att boka dig då vår utbildning endast sker på dessa 2 språk!

Du MÅSTE vara helt ledig från skola / jobb i 2,5 vecka, så kolla att det är möjligt innan du anmäler dig!

Du MÅSTE ha ett godkänt körkortstillstånd innan du anmäler dig!

Du BÖR läsa om kostnad och avbokningsregler längst ner på sidan innan du anmäler dig!

ANSÖK OM KÖRKORTSTILLSTÅND HÄR

Du MÅSTE ha en giltig legitimation (se utgångsdatum) innan du anmäler dig!

DETTA ÄR GILTIG ID-HANDLING

Du MÅSTE ha kört Mycket bil innan du anmäler dig!

Om alla krav är uppfyllda så läser du nedanstående info och ser allt bra ut så skickar du E-post till: info@trafikutbildarna-arvidsjaur.com med den info vi behöver, dvs personnummer, mobilnummer och i meddelanderutan skriver du Intensivutbildning samt önskat startdatum.

När du sen får bekräftelse via mejl av oss, så är du bokad!

OBS!!

Till dig som har tex Dyslexi eller någon NPF-diagnos vill vi ge det extra stöd du kanske behöver men det förutsätter att du berättar det för oss INNAN vi bokar dig så vi kan ge dig det stöd som blir bäst för dig!

ANSÖK OM FÖRLÄNGD PROVTID / MUNTLIGT PROV HÄR  (vi hjälper dig om du hör av dig)

Vi har inget semesteruppehåll utan kör intensivutbildning året runt.  Trafikverket har dock semester, så vid vissa startdatum innebär det att du inte kan få ditt kunskapsprov och körprov i anslutning av din intensivutbildning utan du får komma tillbaka när Trafikverket har provtider till dig!

Gyllene tillfälle till billigare utbildning.

Se nedan:

INTENSIVUTBILDNING STARTAR

Måndagar:

År 2020

5 okt   FULLBOKAD!

26 okt  FULLBOKAD!

16 nov

7 dec

 

År 2021

11 januari

1 februari

22 mars

Vill du starta andra tider än dessa tider så hör du av dig så gör vi allt vi kan för att hjälpa dig!

Vid intresse o bokning Mejla:

info@trafikutbildarna-arvidsjaur.com

Kursens längd:

  • 2,5  vecka

OBS! Du måste ha giltig legitimation samt ett giltigt körkortstillstånd, ansökan görs här Ansök om körkortstillstånd. Giltig legitimation måste Du ha för att få göra Risk 1, Risk 2 och kunskapsprov och körprov hos Trafikverket. Du ska också Alltid ha med dig legitimation vid övningskörning

Boende

Du ringer själv och bokar eventuellt boende, se nedan. Gör det i god tid så du inte blir utan plats.

Vi har ett avtal med vandrarhemmet , för våra intensivelever är kostnaden 225 kr/natt.  Boende Silver cross. Gratis WiFi.

Vi har också avtal med Camp Gielas där du bor i Stuglägenhet  tillsammans med en eller två andra elever. Kostnad vid boende med en rumskompis 250 kr/natt. Boende med 2 rumskompisar 167 kr/natt. Ensam i stugan 500 kr/natt. Gratis Wifi och gym. Dusch o toa på rummet samt liten köksavdelning. Vill du bo på Camp Gielas så bokar vi det åt dig. Säg till oss vid bokning av intensivutbildning.

Du kan också bo i Abborrträsk som ligger ca 2 mil utanför Arvidsjaur och är en liten by med lugn o ro för dig att plugga inför körkortet. Affär finns alldeles vid boendet.  Buss går till Arvidsjaur direkt från boendet i Abborrträsk. Boende Abborrträsk Du kan även finna bostad (högre standard o kostnad) på

Hotell Laponia

Clarion hotell

Utformning

INTENSIVUTBILDNING (grundkunskaper krävs)

Du startar intensivutbildning när vi har våra Intensivstarter. Vi bokar allt till dig dvs. trafiklektioner, riskutbildningar OCH ditt kunskapsprov o körprov på Trafikverket. Ditt kunskapsprov måste vara godkänt för att du ska få göra ditt körprov!!! Om du redan har ett godkänt kunskapsprov när du kommer till oss, så säger du till oss så vi kan planera utifrån det!

Om du går din intensivutbildning sommartid så har Trafikverket semesterstängt vissa veckor så därför kan vi inte garantera att du får ditt kunskapsprov och Körprov i direkt anslutning till intensivutbildningen just under sommartid, utan då får du komma tillbaka när Trafikverket har prov att erbjuda igen.

Du som har möjlighet att komma till oss för en Testlektion bör göra det. Vid den lektionen bedömer trafikläraren hur många körlektioner som kan tänkas behövas för dig. Antal körlektioner och ev. teorilektioner är individuellt

Om du inte kan komma till oss för Testlektion, bokar vi alltid 30 körlektioner till dig. Din Trafiklärare bedömer om lektioner ska tas bort eller läggas till. Det är endast din trafiklärare som tar detta beslut!!

Du ska kunna hantera bilen i princip själv. Dvs. starta, stanna, växla, styra rätt, kunna hantera pedalerna och samarbetet mellan dessa. Du ska alltså ha kört mycket bil innan du börjar intensivutbildningen. Denna utbildningsform är INTE till för dig som aldrig kört bil. Om vi efter att du kört hos oss ett antal lektioner, anser att du inte är klar för att göra ditt kunskapsprov och körprov, så kommer vi att göra en ny planering med dig som kan innebära fler trafiklektioner eller att dina prov bokas om till längre fram i tiden då vi anser att du är färdigutbildad.

Du ska ha kört mycket bil hemma!
Du ska vara hos oss och Plugga.

PLANERAD UTBILDNING (inga grundkunskaper krävs)

Alla krav som står högst upp med fet stil måste uppfyllas även under Planerad utbildning, alltså allt som handlar om DU MÅSTE...

Vid planerad utbildning bokar vi 30 körlektioner till dig och riskutbildningar men vi bokar inget sammanhållet förarprov till dig förrän vi ser att du är mogen för det. Har du lätt för bilkörning, så kan det ändå vara möjligt att förarprovet sker i slutet av din utbildning. Har du lite svårare för bilkörning kanske vi bokar in fler körlektioner innan du är mogen för förarprovet och du får eventuellt återkomma till oss för vidare utbildning tills du är redo för ett prov.

Vi bokar in din utbildning efter ditt "schema" så det passar dig. Du kan alltså gå en planerad utbildning under din skoltid eller när du jobbar. Dock blir det på längre tid än en intensivutbildning och det är bara bra för att du ska hinna ta in all kunskap.

Körkortsteori

Du varvar körningar med självstudier. På trafikskolan ska du plugga i vårt Digitala material. Vi använder oss av Körkort nu med Elevcentralen som är en app du kan ladda ner.I appen finns hela boken Köra bil och Trafikens grunder samt övningsuppgifter och körkortsfrågor. Mer om detta får du veta när du kommer till oss.

Enskild teorihjälp

Vi erbjuder dig enskild teori ensam med en trafiklärare som förklarar mer ingående det du behöver ha hjälp med. Detta bokar du genom att skicka E-post, ringa oss eller prata oss vid bokningstillfället av din intensivutbildning.

Körning

Vi bokar in Dig i snitt mellan 2-4 körlektioner varje dag. Antalet bokningar är beroende på Dina förkunskaper. (har du inte kunnat komma till oss på testlektion bokar vi alltid in 30 körlektioner) Lektionsantalet 30 förbokas och vi lägger till eller tar bort körlektioner när du kört 1 vecka hos oss och vi ser hur många lektioner din trafiklärare bedömer att du behöver.

Du kommer att få hem en bokningsbekräftelse från Trafikverket när vi har bokat ditt sammanhållna förarprov MEN den gäller endast om du är färdigutbildad vid det tillfället. Vi förbehåller oss rätten att boka av eller boka om ditt prov om dina körkunskaper eller teorikunskaper inte uppfyller kraven vi har för att du ska få göra ditt prov. Det är endast din trafiklärare som tar beslut i om du är färdigutbildad eller ej!

Förkunskaper

Du ska ha kört hemma och kunna de grundläggande momenten (växla, krypköra, styra och manövrera bilen såväl framåt som bakåt). Du ska även ha god förståelse att tala, läsa och skriva svenska språket. Vår utbildning sker på svenska. Du får hem lösenord till körkortsfrågor via internet (ladda ner appen Körkort nu med elevcentralen) ,  innan Du påbörjar Din utbildning och dessa bör Du ha påbörjat innan du kommer till oss.

Det krävs mycket av Dig under intensivutbildningen. Du ska på kort tid enbart koncentrera dig på körkortsutbildning. Du varvar körning med självstudier.  Om du stannar i Arvidsjaur över helgerna bör du ha med dig egen dator för att kunna plugga på frågorna via elevcentralen

Betalning / Avbokning

Vi har inget paketpris på intensivutbildningen, eftersom den totala kostnaden beror helt på hur många trafiklektioner just Du behöver och ifall du redan gjort delar av utbildningen (som tex  Risk 1, Risk 2) osv.  Det bokas alltid in 30 st trafiklektioner till dig.

När Du bokar dig på intensivutbildningen så får du en bekräftelse via mejl av oss. När du fått bekräftelsen har du köpt vårt Allt i ett-paket (dvs det digitala läromedlet vi har) och får direkt tillgång till det.

Vid ev. avbokning kommer du att få en faktura på de 2500 kr som Allt i ett-paketet kostar, oavsett när du avbokar.

Du kommer direkt vid bokning av din utbildning att få en faktura på förskottet på 14,500 kr (som INTE är kostnaden för hela din utbildning utan ett förskott). Förskottet ska vara betald senast 1 vecka innan utbildningens start och återbetalas inte om du avbokar din utbildning senare än 1 vecka före din kursstart.. Resterande utöver förskottet betalar du medan du är här hos oss, annars skickas faktura till dig.  Om du efter påbörjad utbildning av någon anledning, väljer att avboka resten av utbildningen betalar du för alla bokningar vi gjort till dig då du började utbildningen.

Pris

Du bör ha en buffert på ca 25.000 kr innan du bokar dig.

Avgifter från Trafikverket/Transportstyrelsen ingår ej i våra kostnader, dom faktureras direkt till dig från Trafikverket. Är du under 18 år vid BOKNINGSTILLFÄLLET av ditt prov måste du betala Trafikverkets avgifter för prov senast 24 tim innan prov, annars avbokar Trafikverket ditt prov! Du kan välja att betala med betalkort eller Swish i tjänsten Boka prov  https://fp.trafikverket.se/Boka/#/

Kostnaderna för detta är Kunskapsprov 325 kr och Körprov 800 kr. Vill du ha ett kostnadsförslag för att kunna boka dig på intensivutbildning eller planerad utbildning, så hör du bara av dig till oss så hjälper vi dig med det.