Intensivutbildning B

När du läst all information nedan så klickar du på röd knapp Intresseanmälan här OVANFÖR för att anmäla dig!

Innan du anmäler dig:

 • måste du ha körvana.
 • måste du ha körkortstillstånd Ansök här
 • måste du ha giltig ID-handling
 • måste du kunna mycket bra svenska eller engelska . Vi kräver att du lägst avslutat SFI kurs D (om ditt modersmål inte är svenska eller engelska)!
 • måste du ha tid att vara hos oss på heltid!
 • måste du ha ekonomi till allt som ingår. Läs noga under Betalning/avbokning. 

_________________________________________________________

Kursdatum 2,5 vecka

2022-11-14 till 2022-12-01 FULLBOKAD!

2022-11-28 till 2022-12-15 FULLBOKAD!

2022-12-05 till 2022-12-22

2023-01-09 till 2023-01-26

2023-01-30 till 2023-02-16

2023-01-30 till 2023-02-16

2023-02-20 till 2023-03-09

2023-03-13 till 2023-03-30

2023-04-11 till 2023-04-27

2023-05-02 till 2023-05-17

Fler tider läggs ut efter hand. Är du intresserad av en tid i sommaren 2023 så klicka på knappen INTRESSEANMÄLAN, så sätter vi upp dig på intresselista!

Vill du ställa dig i kö om någon avbokar så klicka på knappen INTRESSEANMÄLAN, skriv i övrigt-rutan Kölista, samt vilket datum du är intresserad av att starta, så lägger vi dig i kölistan!

BOENDE

Alternativ 1.

 • Vi har ett avtal med ett Vandrarhem 15 min promenad från Trafikskolan. Klicka på länken och läs mer om priser och se hur rummen ser ut. Vandrarhemmet Lumi guesthouse  Telnr. till vandrarhemmet 0702465506 (gärna SMS) eller lumiguesthouse@outlook.com om du hellre vill skicka E-post.
 • Du bokar boende på Vandrarhemmet själv!

Alternativ 2

 • Vi har också avtal med Hotell Laponia, då du bor i stuga på Camp Gielas i Arvidsjaur som ligger ca 15 min promenad från Trafikskolan.
 • Du bokar i detta fall en hel campingstuga.
 • Kostnad 500 kr / natt . Är ni fler som ska bo i stugan så delar ni på kostnaden, annars måste du själv betala hela kostnaden. Stugan rymmer 4 personer.
 • Sängkläder kan du ta med själv eller hyra vid incheckning för 150 kr.
 • Detta boende bokar vi åt dig om du meddelar oss det då du skickar in din Intresseanmälan.

 

INTENSIVUTBILDNING Så går det till hos oss:

Vi bokar allt du inte redan är godkänd på. När ca en vecka gått av din intensivutbildning, så känner din trafiklärare om du kommer att hinna nå målen i kursplanen så vi då kan boka ditt /dina prov. Känner trafikläraren att du inte har tillräckliga förkunskaper och att vi därmed inte kan boka prov till dig i nuläget, så gör vi såklart upp en ny plan tillsammans med dig.

Du som är osäker på dina grundkunskaper kan komma till oss för en Testlektion, då vi bedömer om du är redo för en intensivutbildning, eftersom vi vill att du ska ha körvana innan du anmäler dig.

Om du inte kan komma till oss för Testlektion, bokar vi alltid in 20st  trafiklektioner som är reserverade för dig. Hur många av dessa lektioner som behövs avgör den trafiklärare du kör med hos oss. Behövs fler lektioner än de 20, så kommer vi att planera om din utbildning.

TEORI

Du pluggar självständigt i appen Körkort nu med elevcentralen som du får tillgång till omedelbart vid bokning. - Vill du ha extra hjälp med teorin så kan du vid bokningstillfället säga till oss, så bokar vi dig på Enskilda teorilektioner där du och en trafiklärare pluggar tillsammans. Är du redan godkänd på kunskapsprovet så får du vila mellan trafiklektionerna och se dig om i Arvidsjaur.

Om du har läs och skrivsvårigheter så kan det vara bra för dig att få ditt kunskapsprov med förlängd provtid eller muntligt prov. Den Ansökan måste då göras och vara godkänd innan du bokar dig på intensivutbildningen. Prata med oss om detta innan du anmäler dig)!

KÖRNING

Du har varierande antal trafiklektioner varje dag (ca 1-3 lekt).

Våra trafiklektioner är 60 min långa a´1020 kr.

BETALNING /Kostnad

Du betalar ett förskott via faktura senast 10 dagar innan kursstart. Förskottet är INTE en betalning för hela din utbildning utan endast en garanti för oss !!

Förskott  16.150 kr Det du betalar för är bokningsavgift 850 kr + 15 trafiklektioner a` 1020 kr/lektion. Klicka på länken för att se fullständig prislista så vet du vad allt kostar: PRISLISTA

Det du inte har betalat i förskottet kommer att meddelas dig nån dag innan ditt körprov så du har en chans att betala innan du åker hem. Annars faktureras ev skuld till dig då du avslutar din utbildning.

Har du inte använt de lektioner som ingår i förskottet används de pengarna som hjälp till betalning på den skuld du eventuellt har till oss. har du ingen skuld så återbetalas överskottet till dig.

Kostnad vid bokning av 2,5 veckas utbildning är beroende på om du gjort riskutbildningar sen innan eller om du behöver göra dessa hos oss och om du behöver alla lektioner vi bokat / behöver fler lektioner än vi har bokat eller ej.

AVBOKNINGSREGLER

Avbokar du efter att du skickat in intresseanmälan och fram till 10 dagar innan du ska starta din intensivutbildning så får du betala för Bokningstjänsten och det digitala teorimaterialet Köra bil-digital, som du får tillgång till direkt (oavsett om du loggat in i appen eller ej)

Totalt: 850 kr+799 kr= 1649 kr

Avbokning ska ske senast 10 dagar innan kursstart och du skall då avboka via E-post till info@trafikutbildarna-arvidsjaur.com.

Avbokar du senare än 10 dagar innan kursstart kommer du att få betala förskottsfakturan du fått vid bokning.

Kommer du inte alls  eller Avbryter du din utbildning mitt i utbildningen utan giltig anledning (sjukdom med läkarintyg), kommer en faktura på alla dina framtida bokningar att skickas till dig!

TRAFIKVERKETS PLATS FÖR PROV AVGIFTER

Trafikverket har sina prov på Järnvägsgatan 111 i Arvidsjaur (alldeles bredvid campingen)

Avgifter från Trafikverket/Transportstyrelsen ingår ej i våra kostnader utan dessa betalar du via deras betaltjänst här: Trafikverket betalning. (325 kr för kunskapsprov och 800 kr för körprov + avgifter för fotografering och tillverkning av körkortet)

Är du under 18 år vid BOKNINGSTILLFÄLLET av ditt prov måste du betala Trafikverkets avgifter senast 25 tim innan prov, annars avbokar Trafikverket ditt prov!

Känns detta bra så klicka på INTRESSEANMÄLAN (högt upp på sidan). Vi kollar sen om allt ser ok ut och skickar en bekräftelse till din mejl då vi bokat in dig. Har vi frågor om din anmälan så hör vi av oss till dig.

 

PLANERAD UTBILDNING 

(INGA GRUNDKUNSKAPER KRÄVS)

Vi bokar in din utbildning efter ditt och vårt "schema" så det passar dig och oss. Du kan alltså gå en planerad utbildning under din skoltid eller när du jobbar. Dock blir det på längre tid än en intensivutbildning och det är bara bra för att du ska hinna ta in all kunskap. Du skickar ditt schema eller önskemål till oss och vi bokar in dig utefter det.

Dessa krav måste uppfyllas om du vill boka dig på Planerad utbildning:

Du måste kunna mycket bra svenska eller engelska (SFI -D)

Du måste ha tid att köra de tider vi planerar in till dig

Du ska ha läst hela denna sidas information innan du anmäler dig!

Du måste ha giltig ID-handling

Du måste ha giltigt körkortstillstånd

_________________________________________________________

Vid planerad utbildning bokar vi in det du och vi kommer överens om trafiklektioner och ev riskutbildningar. Kunskapsprov och körprov bokar vi till dig i samråd med dig. Har du lätt för bilkörning, så kan det ändå vara möjligt att förarprovet sker i slutet av din utbildning. Har du lite svårare för bilkörning kanske vi bokar in fler trafiklektioner innan du är mogen för förarprovet och du får eventuellt återkomma till oss för vidare utbildning tills du är redo för ett prov.

__________________________________________________________

För att boka dig på Planerad utbildning, ringer du oss under våra öppettider