Intensivutbildning B

Läs all information på denna sida och klicka sen på knappen här ovanför för att anmäla dig!

Innan du anmäler dig har vi krav på dig:

 • körvana. dvs du ska ha kört ganska mycket bil innan du anmäler dig.
 • körkortstillstånd Ansök här
 • giltig ID (legitimation)
 • mycket bra svenska eller engelska . Vi kräver att du ska avsluta SFI kurs D och intyg på avslutad SFI D ska du mejla till info@trafikutbildarna-arvidsjaur.com samtidigt som du skickar in din intresseanmälan 
 • studier på heltid !
 • ekonomi till allt som ingår.   Vad kostar ett körkort?

OBS !! Är du under 18 år just nu, så behöver vi få en målsmans/ betalares personnummer, mobilnummer och E-post så se till att ha det till hands innan du börjar fylla i formuläret

__________________________________________________

Kursdatum 2,5 vecka

Start                  Slut

ÅR 2024

2024-01-08 till 2024-01-25 (bokar du in dig här så har du 20 % rabatt på alla dina trafiklektioner under hela din intensivutbildning. 

2024-01-29 till 2024-02-15 (bokar du in här datum så har du 20 % rabatt på alla dina trafiklektioner under hela din intensivutbildning. 

2024-02-19 till 2024-03-07 (bokar du in dig här så har du 20 % rabatt på alla dina trafiklektioner under hela din intensivutbildning. 

2024-03-11 till 2024-03-28

2024-04-08 till 2024-04-25

2024-04-29 till 2024-05-16

2024-05-20 till 2024-06-05

2024-06-10 till 2024-06-27

Vill du ställa dig i kö om någon avbokar så klicka på knappen Anmälan, skriv i övrigt-rutan Kölista, samt vilket datum du är intresserad av att starta, så lägger vi dig i kölistan!

BOENDE

Alternativ 1.

 • Vi har ett avtal med ett Vandrarhem 15 min promenad från Trafikskolan. Klicka på länken och läs mer om priser och se hur rummen ser ut. Vandrarhemmet Lumi gästhem   Telnr. till vandrarhemmet 0702465506 (gärna SMS) eller lumiguesthouse@outlook.com om du hellre vill skicka E-post.
 • Du bokar boende på Vandrarhemmet själv!

Alternativ 2

 • Vi har också avtal med Hotell Laponia, då du bor i stuga på Camp Gielas i Arvidsjaur som ligger ca 15 min promenad från Trafikskolan.
 • Du bokar i detta fall en hel campingstuga.
 • Kostnad 500 kr/natt. Är ni fler som ska bo i stugan så delar ni på kostnaden, annars måste du själv betala hela kostnaden. Stugan rymmer 4 personer.
 • Sängkläder kan du ta med själv eller hyra vid incheckning för 150 kr.
 • Detta boende bokar vi åt dig om du meddelar oss det då du skickar i din Intresseanmälan.

 

INTENSIVUTBILDNING Så går det till oss:

Vi bokar allt du inte redan är godkänd på (även riskutbildningar om du inte redan är godkänd på dessa)

TEORI

Plugga teori-så lär du dig bäst (och klarar provet)

Du pluggar i STR´s  Körkortsboken Bil och vilket abonnemang just du ska använda tipsar vi dig om! Körkortsboken betalas separat till STR (sveriges trafikutbildares riksförbund)

Är du redan godkänd på kunskapsprovet så får du vila mellan trafiklektionerna och se dig om i Arvidsjaur.

Behöver du enskild teori med din trafiklärare så betalar du extra för varje lektion, eftersom det inte ingår automatiskt i intensivutbildningen. Enskild teori måste du säga till om vid bokning av intensivutbildningen. Priset per lektion (teori) ser du också i vår prislista.

Om du har läs och skrivsvårigheter så kan det vara bra för dig att få ditt kunskapsprov med förlängd provtid eller muntligt prov . Den  Ansökan måste då göras och vara godkänd innan du bokar dig på intensivutbildningen. Prata med oss ​​om detta innan du anmäler dig)!

KÖRNING

Automat eller manuell-vilket ska jag välja?

Du har varierande antal trafiklektioner varje dag (ca 1-3 lekt).

Våra trafiklektioner är 60 min långa a´1100 kr.

KÖRPROV /KUNSKAPSPROV 

Dags för uppkörning

Känner trafikläraren under din utbildning, att du inte har tillräckliga kunskaper och att vi därmed inte kan låta dig göra kunskapsprov/ körprov just nu, så gör vi upp en ny plan tillsammans med dig. Det kan då hända att vi bokar av/om ditt körprov och att du då får återkomma till oss vid annat tillfälle för att göra klart din utbildning och prov. Alternativt att du bokar ett privat prov (om tider finns) medans du är här. I detta fall tar du själv ansvar för att du är färdigutbildad.

Vi låter dig INTE göra prov om vi misstänker att du kommer att bli underkänd!!!

Du som är osäker på dina grundkunskaper kan komma till oss för en Testlektion, då vi bedömer om du är redo för en intensivutbildning, eftersom vi vill att du ska ha körvana innan du anmäler dig. Hör av dig till oss för bokning av testlektion!

Om du inte kan komma till oss för Testlektion , bokar vi alltid in 20stlektioner som är reserverade för dig. Hur många av dessa lektioner som behövs avgör den trafiklärare du kör med hos oss. Behövs fler lektioner än de 20, så kommer vi att planera om din utbildning.

BETALNING /Kostnad

 Vad kostar ett körkort?

Samtliga elever betalar en avgift för att Bli Trafikskolekund på 900 kr vid inskrivning hos oss. Vad startavgiften innehåller kan du läsa i prislistan. Denna avgift ska betalas oavsett om du sen kommer på att du vill avboka din intensivutbildning.

Du betalar ett förskott genom att sätta in 15.000 kr på http://ec.stroptima.se senast 10 dagar innan kursstart. Förskottet är INTE en betalning för hela din utbildning utan endast en garanti för oss !!

Här ser du fullständig: PRISLISTA

Det du inte har betalat i förskottet betalar du dagligen efter att ditt förskott är slut.. 

Har du betalat mer än du använt hos oss, så återbetalas såklart resterande till dig.

Kostnad för din intensivutbildning är helt beroende på vad du behöver av oss. Skulle du behöva alla 20 trafiklektioner (som vi alltid reserverar), Risk 1, Risk 2, lån av bil vid körprov så blir kostnaden totalt runt 27.000 kr. Anser din trafiklärare att du inte behöver alla lektioner eller om du redan gjort en eller båda riskutbildningarna, så minskas summan med den kostnaden. Behöver du extra enskilda teorilektioner så tillkommer kostnad för detta. Kostnad för Körkortsbokens abonnemang tillkommer, då den inte betalas till oss.

AVBOKNINGSREGLER

Avbokning av hela intensivutbildningen ska ske senast 10 dagar innan kursstart och du skall då avboka via E-post till info@trafikutbildarna-arvidsjaur.com.

Avbokar du from nu och fram till 10 dagar innan din intensivstart, kommer du att få betala 900 kr för tjänsten vi la till på dig **Bli trafikskolekund** .

Avbokar du senare än 10 dagar innan kursstart kommer du att få betala 900 kr + de bokningar du har dina första 2 dagar hos oss.

Kommer du inte alls eller avbryter utbildningen och utan giltig anledning (sjukdom med läkarintyg) betalar du förutom de 900 kr + för de bokningar du har efterföljande 2 dagarna, efter dagen för ditt avbrott.

 

TRAFIKVERKETS PLATS FÖR PROV AVGIFTER

Trafikverket har sina prov på Järnvägsgatan 111 i Arvidsjaur (alldeles bredvid campingen)

Avgifter från Trafikverket/Transportstyrelsen ingår ej i våra kostnader utan dessa betalar du via deras betaltjänst här: Trafikverket betalning . (325 kr för kunskapsprov och 800 kr för körprov + avgifter för fotografering och tillverkning av körkortet)

Är du under 18 år vid BOKNINGSTILLFÄLLET av ditt prov måste du betala Trafikverkets avgifter senast 25 tim innan prov, annars avbokar Trafikverket ditt prov!

Känns detta bra så Anmäl dig här  . OBS !! Är du under 18 år idag så ska du även skriva målsmans/ betalares namn, personnummer, mobilnummer och E-post i Övrigt-rutan längst ner i anmälningsformuläret

Har vi inga frågor o funderingar om din anmälan så skickas en bekräftelse till din E-post när bokningen är genomförd.

PLANERAD UTBILDNING 

(INGA GRUNDKUNSKAPER KRÄVS)

Vi bokar in din utbildning efter ditt och vårt "schema" så det passar dig och oss. Du kan alltså gå en planerad utbildning under din skoltid eller när du jobbar. Dock blir det på längre tid än en intensivutbildning och det är bara bra för att du ska hinna ta in all kunskap. Du skickar ditt schema eller önskemål till oss och vi bokar in dig utefter det.

Dessa krav måste uppfyllas om du vill boka dig på Planerad utbildning:

Du måste kunna mycket bra svenska eller engelska (SFI -D)

Du måste ha tid att köra de tider vi planerar in till dig

Du ska ha läst hela denna sidas information innan du anmäler dig!

Du måste ha giltig ID-handling

Du måste ha giltigt körkortstillstånd

_________________________________________________________

Vid planerad utbildning bokar vi in det du och vi kommer överens om trafiklektioner och ev riskutbildningar. Kunskapsprov och körprov bokar vi till dig i samråd med dig. Har du lätt för bilkörning, så kan det ändå vara möjligt att förarprovet sker i slutet av din utbildning. Har du lite svårare för bilkörning kanske vi bokar in fler trafiklektioner innan du är mogen för förarprovet och du får eventuellt återkomma till oss för vidare utbildning tills du är redo för ett prov.

__________________________________________________________

För att boka dig på Planerad utbildning, ringer du oss under våra öppettider